Kampotský pepř bílý z Kambodži
Kampotský pepř je považován za nejkvalitnější pepř na světě.
Chuť a vůně bílého pepře je jemnější, zato aromatičtější než u pepře černého.
Používá se k přípravě světlých omáček, smetanových polévek, salátů, pomazánek, tvarohových i vajíčkových pokrmů. Skvěle doplní také ryby a drůbež.
Ohromte své blízké novými chutěmi v jídlech. Na výběr máte hned ze tří velikostních balení!
Kategorie: | Produkty |
---|
Opepřete si život a dopřejte si jedinečnou chuť a vůni kambodžských dálek. Používá se k přípravě světlých omáček, smetanových polévek, salátů, pomazánek, ryb a tvarohových i vajíčkových pokrmů. Vhodný je také pro bílá masa a drůbež.
Složení: Kampotský pepř celý – bílý.
Šarže: 05/2022.
Minimální trvanlivost do: 05/2025.
Skladování: Uchovávejte na suchém a tmavém místě při teplotách do 25° Celsia.
Země původu: Kambodža.
Dovozce: Holistic Solutions s.r.o. Veveří 467/25, 60200 Brno. DIČ: CZ07115792
Historie:
Kambodža má bohatou historii pěstování zrnek pepře, která sahá až do 13. století. Významnou roli v její historii sehráli obchodníci z Indonésie, Holandska a Francie. Francouzské kambodžské kolonie a kulinářské autority zpopularizovaly tento kultivar pepře zejména ve 20. století. Francouzský gurmán Auguste Escoffier měl tato konkrétní zrnka pepře velmi rád. Bohužel produkce kampotského pepře zanikla za vlády Rudých Khmerů v 70. letech 20. století. Teprve v posledních několika desetiletích se pěstitelé pepře vrátili ke svým tradicím a vrátili toto vzácné a výjimečné koření na světový trh s kořením. Kampotský pepř je považován za nejkvalitnější pepř na světě. Kampotský pepř je pojmenován podle oblasti, kde se vyrábí, podobně jako se jmenuje parmezán nebo šampaňské. Jsou dokonce prvním kambodžským produktem, který získal francouzské označení původu (appellation d'origine contrôlée). (Chráněné zeměpisné označení) Složení: Kampotský pepř.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.