Kampotský pepř černý z Kambodži
Kampotský pepř je považován za nejkvalitnější pepř na světě.
Kampotský černý pepř má vlastní jedinečnou pálivou chuť a příjemně štiplavé aroma.
Využijete jej k dochucení mas, ryb, studených i teplých omáček, polévek nebo salátů. Je vhodný také do uzenin, pomazánek a paštik.
Ohromte své blízké novými chutěmi v jídlech. Na výběr máte hned ze tří velikostních balení!
Kategorie: | Produkty |
---|
Pepř je vypěstovaný a zpracovaný tradičními postupy v oblasti Kampot v Kambodži, odkud jsme jej pro vás sami dovezli. Opepřete si život a dopřeje si jedinečnou chuť a vůni kambodžských dálek.
Kampotský pepř má vlastní jedinečnou pálivou chuť a příjemně štiplavé aroma. Využijete jej klasicky k dochucení vepřového a hovězího masa, ryb, studených i teplých omáček, polévek nebo salátů. Pepř je vhodný také do uzenin, pomazánek a paštik.
Nejběžnější pepř černý vzniká z nedozrálých zelených plodů pepřovníku. Ty byly sklizeny přesně ve chvíli, kdy začaly červenat. Byly povařeny a několik dní sušeny na slunci.
Pepř černý je plod pepřovníku černého (Piper nigrum), sklizený v nedozrálém stavu, používá se jako koření. Pepřovník černý je stálezelená popínavá rostlina, vzdáleně připomínající chmel. Dorůstá délky až 15 metrů a dožít se může až 60 let.
Obsah balení: Kampotský pepř celý – černý.
Šarže: 05/2022.
Minimální trvanlivost do: 05/2025.
Skladování: Uchovávejte na suchém a tmavém místě při teplotách do 25° Celsia.
Země původu: Kambodža.
Dovozce: Holistic Solutions s.r.o. Veveří 467/25, 60200 Brno. DIČ: CZ07115792
Historie:
Kambodža má bohatou historii pěstování zrnek pepře, která sahá až do 13. století. Významnou roli v její historii sehráli obchodníci z Indonésie, Holandska a Francie. Francouzské kambodžské kolonie a kulinářské autority zpopularizovaly tento kultivar pepře zejména ve 20. století. Francouzský gurmán Auguste Escoffier měl tato konkrétní zrnka pepře velmi rád. Bohužel produkce kampotského pepře zanikla za vlády Rudých Khmerů v 70. letech 20. století. Teprve v posledních několika desetiletích se pěstitelé pepře vrátili ke svým tradicím a vrátili toto vzácné a výjimečné koření na světový trh s kořením. Kampotský pepř je považován za nejkvalitnější pepř na světě. Kampotský pepř je pojmenován podle oblasti, kde se vyrábí, podobně jako se jmenuje parmezán nebo šampaňské. Jsou dokonce prvním kambodžským produktem, který získal francouzské označení původu (appellation d'origine contrôlée). (Chráněné zeměpisné označení) Složení: Kampotský pepř.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.