Nakupte nad 1500 Kč a získejte DOPRAVU ZDARMA!

Kampotský pepř červený z Kambodži

Kampotský pepř je považován za nejkvalitnější pepř na světě. 

Chuť červeného kampotského pepře se vyznačuje jemnou nasládlostí připomínající jasmín, která se rozvine do příjemné pálivosti. Skvělý je do sladkých moučníků v kombinaci s ovocem.

Ohromte své blízké novými chutěmi v jídlech. Na výběr máte hned ze tří velikostních balení!

Velikost
Zvolená varianta není k dispozici. Reset vybraných parametrů.
Možnosti doručení
Skladem Skladem Skladem Zvolte variantu
109 Kč / ks 179 Kč / ks 229 Kč / ks od 109 Kč / ks

Kampotský pepř z Kambodže má přísné regionální označení, podobně jako šampaňské. Tato červená odrůda začíná jemnou sladkostí připomínající jasmín, která se rozvine do jemné pálivosti. Vyzkoušejte vzácnější tmavě červenou odrůdu, která má rozvinutější ovocnou, květinovou a citrusovou chuť. Každé zrnko pepře jsou ručně sklizeno v době nejvyšší zralosti pro dosažení vynikající barvy a chuti.

Opepřete si život a dopřeje si jedinečnou chuť a vůni kambodžských dálek.

Složení: Kampotský pepř celý – červený.

Šarže: 05/2022.

Minimální trvanlivost do: 05/2025.

Skladování: Uchovávejte na suchém a tmavém místě při teplotách do 25° Celsia.

 

Země původu: Kambodža.

Dovozce: Holistic Solutions s.r.o. Veveří 467/25, 60200 Brno. DIČ: CZ07115792

Historie:

Kambodža má bohatou historii pěstování zrnek pepře, která sahá až do 13. století. Významnou roli v její historii sehráli obchodníci z Indonésie, Holandska a Francie. Francouzské kambodžské kolonie a kulinářské autority zpopularizovaly tento kultivar pepře zejména ve 20. století. Francouzský gurmán Auguste Escoffier měl tato konkrétní zrnka pepře velmi rád. Bohužel produkce kampotského pepře zanikla za vlády Rudých Khmerů v 70. letech 20. století. Teprve v posledních několika desetiletích se pěstitelé pepře vrátili ke svým tradicím a vrátili toto vzácné a výjimečné koření na světový trh s kořením. Kampotský pepř je považován za nejkvalitnější pepř na světě. Kampotský pepř je pojmenován podle oblasti, kde se vyrábí, podobně jako se jmenuje parmezán nebo šampaňské. Jsou dokonce prvním kambodžským produktem, který získal francouzské označení původu (appellation d'origine contrôlée). (Chráněné zeměpisné označení) Složení: Kampotský pepř.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:
Zpět do obchodu